Malzemeler:
- 1 bütün tavuk göğsü
- 2 tane defne yaprağı
- 4 tane karabiber
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 4 diş sarımsak
- 2 tane közlenmiş patlıcan(irice olursa iyi olur)
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 su bardağı ceviz
- tuz,toz karabiber
- Üzeri için;tereyağı ve kırmızı biber (istediğiniz miktarda)
Hazırlanması:
- Tavuk göğsünü,defne yapraklarını ve tane karabiberleri iyice yıkayıp üzerini örtecek kadar su koyarak haşlıyoruz.
- Diğer tarafta ceviz ,sarımsak ve tuzu incecik olacak şekilde rondoda çekiyoruz.
- Patlıcanları da ayrıca rondoda çekerek inceltiyoruz.
- Çukurca bir kapta yoğurt,mayonez,cevizli karışım,patlıcan ve galeta ununu iyice karıştırıyoruz.Karışım çok koyu olursa soğuyan tavuk suyuyla inceltebiliriz.
- Haşlanmış tavuklarımızı soğutup küp küp doğruyoruz.(mutlaka bıçakla doğrayın.Öteki türlü iplik iplik pekte hoş olmuyor)
- Bütün malzeme iyice karışana dek uğraşıyoruz.Karışımı servis yapacağımız tabağa alıp üzerine kırmızı biberli tereyağını gezdiriyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder