İlk yaptığım tepsiden çıkarmadan yapılan hafif pastam
Etiketler:alman pastası,Pasta tarifleri,Pastalar
*2 Yumurta
*2 Çay bardağı şeker
*3 Çay bardagı un
*1 Çay bardağıyoğurt
*1 Tane kabarma tozu
KREMASI
*3 Kaşık un
*2 Kaşık seker
*1 Yumurta
*1 Vanilin
*1/2 kg Süt
YAPILIŞI
*Yumurta ve şeker çırpılır
*Yoğurt ilave edilir
* Un ve kabartma tozu ilave edilir elle çırpılır
*20 cm lik tepsi yaglanır yaptığımız hamur karışımı dökülür 160 derece fırında 25 dakika pişirilir
* Fırından cıkarılır 15 dak dinlendirilir.
KREMASI
*500 KG Süt ün içersine
*Un
*Şeker
*Vanilin
*İlave edilir kaynatılarak krema haline getirilir sıcak olarak tepsideki hamurumuzun üstüne dökülür.
*15 Dakika dinlendirdik ten sonra buzdolabına 6 saat dinlendikten sonra servis yapılır
*AFİYET OLSUN mutlaka deneyin çok hafif oluyo.
Yorumlar
Yorum Gönder