Etiketler:Zeytinyağlı bakla yapımı,zeytinyağlılar,bakla yemeği
Mevsimi geldimi hepimiz bekleriz taze baklanın pazarlara çıkmasını.Hünerli ellerde son derece lezzettir bakla,hele birde zeytinyağı yapılınca yemeğe doyum olmaz.Bizde sizlerle bu lezzetli yemeğin yapılışını paylaşalım istedik.Kolay gelsin,eliniz bereketli olsun.
*1 kg taze bakla
*8 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
*4 adet kuru soğan
*1 demet dereotu
*Yarım tatlı şaşığı toz şeker
*1 çorba kaşığı limon suyu
*1 çorba kaşığı un
*1 diş sarımsak
*1,5 bardak su
*Tuz
YAPILIŞI
Geniş bir kapta limon suyu,un ve 1,5 bardak suyu cırpma teli ile karıştırın.Baklaların kenarlarını alarak hazırladığınız unlu suya atın.
Soğanları soyarak yarın ay şeklinde,dere otlarını ise ince ince doğrayın.Zeytinyağlıyı pişireceğimiz kaba,baklaların yarısını koyun,üzerine piyaz doğranmış soğan ve kıyılmış dereotunun yarısını serpiştirin.
Kalan baklaları üzerine koyun kalan soğan ve dereotunu üzerine serpiştirin.Zeytinyağını ilave edip limon suyu,tuz ve toz şeker ile lezzetlendirinOrta ısıda baklalar pişinceye kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
Zeytinyağlı baklayı soğuduktan sonra cam bir kapta seviz yapın.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder