Ana içeriğe atla

ZEYTİNYAĞLI BAKLA(4 Kişilik)

Etiketler:Zeytinyağlı bakla yapımı,zeytinyağlılar,bakla yemeği

Mevsimi geldimi hepimiz bekleriz taze baklanın pazarlara çıkmasını.Hünerli ellerde son derece lezzettir bakla,hele birde zeytinyağı yapılınca yemeğe doyum olmaz.Bizde sizlerle bu lezzetli yemeğin yapılışını paylaşalım istedik.Kolay gelsin,eliniz bereketli olsun.



MALZEMELER
*1 kg taze bakla
*8 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
*4 adet kuru soğan
*1 demet dereotu
*Yarım tatlı şaşığı toz şeker
*1 çorba kaşığı limon suyu
*1 çorba kaşığı un
*1 diş sarımsak
*1,5 bardak su
*Tuz

YAPILIŞI
Geniş bir kapta limon suyu,un ve 1,5 bardak suyu cırpma teli ile karıştırın.Baklaların kenarlarını alarak hazırladığınız unlu suya atın.
Soğanları soyarak yarın ay şeklinde,dere otlarını ise ince ince doğrayın.Zeytinyağlıyı pişireceğimiz kaba,baklaların yarısını koyun,üzerine piyaz doğranmış soğan ve kıyılmış dereotunun yarısını serpiştirin.
Kalan baklaları üzerine koyun kalan soğan ve dereotunu üzerine serpiştirin.Zeytinyağını ilave edip limon suyu,tuz ve toz şeker ile lezzetlendirinOrta ısıda baklalar pişinceye kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
Zeytinyağlı baklayı soğuduktan sonra cam bir kapta seviz yapın.Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KUPTA KEKSIZ TIRAMISU

Cok pratik, keksiz ,kedidili bisküvisiz, yumurtasiz  hafif  bir  sütlü  tatli  tiramisu  tadinda 200 ml sivi  krema 200 gr mascarpone 1 paket  vanilya sekeri 4 yemek  kasigi  seker 1 paket  krema  sertlestirici üzeri  icin yaban mersini,frambuaz Derin bir kapta sivi  krema,seker, vanilya  sekeri, krema  sertlestirici eklenir, mikserle  koyu  bir  kivam  alincaya  kadar  cirpilir. Mascarpone ilave  edilerek cirpilmaya  devam  edilir. Kup veya kaseye kremadan  kasikla  konur,üzerine frambuaz ve  yaban  mersini ilave  ediltiken  sonra  yine  krema  ve meyveler konularak  buzdolabinda  bir  kac  saat bekletildikten  sonra  servis  edilir.

Tost Ekmeğinden Pizza

2 dilim ayvalık tost ekmeği sucuk biber domates rendelenmiş kaşar peyniri 1 tatlı kaşığı biber salçası yarım çay bardağı su Biber salçasını  yarım çay bardağı suyla sulandırdım ve ekmeklerin üzerine fırçayla bolca sürdüm.Sucuk,biber ve domatesleri küp küp doğradım.Hepsini karıştırdım.Ekmeklerin üzerine koydum ve 160 derece fırında 10dakika  kadar pişirdim.Pişince üzerine kaşar rendesi koyup eriyene kadar fırında beklettim...Sonra da AFİYETLE yedik..   :))

Glazürlü kakaolu kek

Malzemeler    4 yumurta    3 fincan şeker    3 fincan un    3 tatlı kaşığı kakao    yarım çay bardağı süt    vanilya    kabartma tozu    1 kupa süt    1  adet kramelli nescafe    glazür yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.sırayla diğer malzemeler koyulup karıştılır.Küçük boy dikdörtgen borcama dökülür.170derece fırında pişirilir.Fırından çıkınca dilimlenir.1 Kupa sütle nesface hazırlanır ve kek dökülür.daha sonra glazür sıcak suda eritilip kekik üzerine dökülür.fındık ve hindistan ceviziyle süslenir... dayanamadım hemen kenarından tadına baktım  :))