Ana içeriğe atla

Gül Reçeli



Gül Reçeli
Malzemeler:
  • 1.5 su bardağı reçellik kokulu gül yaprağı
  • 2-3 renkli gül yaprağı (renk vermesi amaçlı)
  • 6 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • limon tuzu


Hazırlanması:
  • Bir cezveye gülleri alıp üzerine 1 su bardağı suyu dökün ve ağzı kapalı* olacak şekilde ocağa alın. 15 dk. kısık ateşte kaynatın. Kapatmaya yakın çay kaşığının ucu ile limon tuzu** atın.
  • Güllerin altını kapattıktan sonra ağzını açmadan bekletin
  • Bir tencerede 6 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu karıştırarak eritmeye başlayın.
  • Şeker eriyip su kaynamaya başlayınca çay kaşığının ucu ile limon tuzu atın.
  • Arkasından suda kaynattığınız gülleri tencereye dökün.
  • Bu kaşırım birlikte biraz daha kaynasın. Reçel kıvamına gelince yani suyu sünmeye başlayınca altını kapatın.
Güllerinin ağzının kapalı kaynatılması önemli. Bu şekilde güzel gül kokusunun kaybolmaması sağlanıyor
 Limon tuzunu atmadan önce rengi açık oluyor, limon tuzu güzel bir renk almasına sebep oluyor.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KUPTA KEKSIZ TIRAMISU

Cok pratik, keksiz ,kedidili bisküvisiz, yumurtasiz  hafif  bir  sütlü  tatli  tiramisu  tadinda 200 ml sivi  krema 200 gr mascarpone 1 paket  vanilya sekeri 4 yemek  kasigi  seker 1 paket  krema  sertlestirici üzeri  icin yaban mersini,frambuaz Derin bir kapta sivi  krema,seker, vanilya  sekeri, krema  sertlestirici eklenir, mikserle  koyu  bir  kivam  alincaya  kadar  cirpilir. Mascarpone ilave  edilerek cirpilmaya  devam  edilir. Kup veya kaseye kremadan  kasikla  konur,üzerine frambuaz ve  yaban  mersini ilave  ediltiken  sonra  yine  krema  ve meyveler konularak  buzdolabinda  bir  kac  saat bekletildikten  sonra  servis  edilir.

Tost Ekmeğinden Pizza

2 dilim ayvalık tost ekmeği sucuk biber domates rendelenmiş kaşar peyniri 1 tatlı kaşığı biber salçası yarım çay bardağı su Biber salçasını  yarım çay bardağı suyla sulandırdım ve ekmeklerin üzerine fırçayla bolca sürdüm.Sucuk,biber ve domatesleri küp küp doğradım.Hepsini karıştırdım.Ekmeklerin üzerine koydum ve 160 derece fırında 10dakika  kadar pişirdim.Pişince üzerine kaşar rendesi koyup eriyene kadar fırında beklettim...Sonra da AFİYETLE yedik..   :))

Glazürlü kakaolu kek

Malzemeler    4 yumurta    3 fincan şeker    3 fincan un    3 tatlı kaşığı kakao    yarım çay bardağı süt    vanilya    kabartma tozu    1 kupa süt    1  adet kramelli nescafe    glazür yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.sırayla diğer malzemeler koyulup karıştılır.Küçük boy dikdörtgen borcama dökülür.170derece fırında pişirilir.Fırından çıkınca dilimlenir.1 Kupa sütle nesface hazırlanır ve kek dökülür.daha sonra glazür sıcak suda eritilip kekik üzerine dökülür.fındık ve hindistan ceviziyle süslenir... dayanamadım hemen kenarından tadına baktım  :))