Alabalık Buğulama |
Malzemeler:
- 2 adet alabalık
- 4 kaşık zeytinyağı
- Yarım kaşık salça
- 1 kaşık un
- 1 tane küçük soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 tane domates
- 1 tane sivri biber
- Yarım limon suyu
- Yarım çay kaşığı kekik
- karabiber,tuz,pulbiber,su
- Sosu için soğanı küçük küçük doğrayıp yağda soldurun.
- Üzerine sarımsağı, Salçayı ekleyip kısa bir süre de onları kavurun.
- Domatesini rendeleyip veya küçük doğrayıp ekleyin, domatesler yumuşayana kadar pişirin.
- Bir kaşık unu biraz suyun içinde ezin. Pişmekte olan sosun içine dökün. Sos koyulaşmaya başlayacak, biraz su ekleyerek sosu sulandırın ama çok sulu olmasın.
- Sosun tuz ve baharatlarını atın, yarım limon suyunu sıkın.
- Balığı ortadan ikiye kesip sırtı alta gelecek çekilde yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
- Balıkların üzerine sosunu dökün. Şeritler halinde kestiğiniz biberi üzerine yerleştirin
- 180-190 derece fırında 30-40 dakika pişirin
Yorumlar
Yorum Gönder