MALZEMELER
*1 Kutu konserve barbunya.
*6 çoba kaşığı rivyera tipi zeytin yağı.
*2 adet kuru soğan.
*2 diş sarımsak.
*2 adet sivri biber.
*1 adet domates.
*1 tatlı kaşığı domates salçası.
*1 çay kaşığı toz şeker.
*1 çorba kaşığı limon suyu.
*1 bardak su.
*Tuz.
HAZILANIŞI:
Barbunyaları bol su ile yıkayıp süzün.Sivri biber ve domateslerin çekirdeklerini temizleyerek küp doğrayın.Domates salçasını 2 çorba kaşığı su ile sulandırın.Zeytinyağını kızdırıp ince ince doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleştirin.Domates ve biberleri ilave edip 5 dakika sote edin,sulandırılmış domates salçasını ekleyin ve 2 dakika daha soteleyin.Suyu ve limon suyunu ilave edrek 10 dakika kaynatın.Barbunyaları ilave ederek 20 dakika pişirin.Barbunya pilakimizi başka bir kaba boşaltarak altına soğuk su koyun,10 dakika sonra suyu tekrar değiştirerek soğutmayı sürdürün.Yeterince soğuduktan sonra maydanoz ve limonla süsleyerek servis edin.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder