Gül Reçeli |
- 1.5 su bardağı reçellik kokulu gül yaprağı
- 2-3 renkli gül yaprağı (renk vermesi amaçlı)
- 6 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- limon tuzu
Hazırlanması:
- Bir cezveye gülleri alıp üzerine 1 su bardağı suyu dökün ve ağzı kapalı* olacak şekilde ocağa alın. 15 dk. kısık ateşte kaynatın. Kapatmaya yakın çay kaşığının ucu ile limon tuzu** atın.
- Güllerin altını kapattıktan sonra ağzını açmadan bekletin
- Bir tencerede 6 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu karıştırarak eritmeye başlayın.
- Şeker eriyip su kaynamaya başlayınca çay kaşığının ucu ile limon tuzu atın.
- Arkasından suda kaynattığınız gülleri tencereye dökün.
- Bu kaşırım birlikte biraz daha kaynasın. Reçel kıvamına gelince yani suyu sünmeye başlayınca altını kapatın.
Limon tuzunu atmadan önce rengi açık oluyor, limon tuzu güzel bir renk almasına sebep oluyor.
Yorumlar
Yorum Gönder