MALZEMELER:
* 1 kg küçük boy patlıca.* Yarım su bardağı zeytin yağı.
* 2 diş sarımsak.
* 3 adet soğan.
* 4 adet domates.
* 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz.
* 2-3 çorba kaşığı limon suyu.
* Yarım çay kaşığı toz şeker.
* Çeyrak bardak su.
* Tuz.
HAZILANILIŞI
Patlıcanları yıkadıktan sonra saplarını kesin.Bıçakla ortadan ikiye bölün.Bombeli kalan tarafını kenarlarda mesafe kalacak şekilde biraz derinden kesin.Bir kabın içine halka doğranmış soğanları,iri küp kesilmiş domatesleri ve kıyılmış maydanozları hazırlayarak karıştırın.Ezilmiş sarımsak,limon suyu,şeker ve tuzu ilave ederek karışımı lezzetlendirin.Tavaya zeytinyağını dökerek kızdırın.Patlıcanların iki tarafını kızartarak,kağıt havlu üzerinde bekletin.Ppatlıcanları fırın tepsisine dizin.Kestiğiniz yerlerden açarak,hazıladığınız harç ile doldurun.Üzerine su ilave ederek fırında veya oçakta 20-25 dakika pişirin.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder