Malzemeler
(İç Harcı)
- 800 gr. Antep peyniri
- 300-400 gr. taze soğan
- 1 bağ maydanoz
- 1 tepeleme yemek kaşığı margarin
- Tuz, kırmızı pul biber
Hazırlanması
- Soğanı minik minik doğrayıp margarin ile hafif soldurun.
- Peyniri rendeleyin veya robottan geçirin
- Peynirin içine soldurulan soğanları ve ince kıyılmış maydanozları ilave edin.
- Peynirinizin tuzuna göre tuzunu ve kırmızı pul biber ilave edin.
- Hazırlanan iç Gaziantep'de ekmek fırınlarında pişirilir. Herhangi bir mayalı hamuru pide gibi açıp bu harcı koyarak hazırayabilirsiniz.
Notlar:
- Soğanı taze yerine kuru kullanabilirsiniz veya taze soğan kullanıyorsanız yağda soldurmadan koyabilirsiniz. Ama bu şekilde çok lezzetli olmuştu.
- Lor veya başka bir peynir de kullanabilirsiniz ama bulabilirseniz Antep peynirini tercih edin.
- Hamurla uğraşamam derseniz yufka ile de denenebilir. Hiç denemedim ama bu şekilde güzel olduğuna göre yufka ile de güzel olacaktır..
Yorumlar
Yorum Gönder