Malzemler:
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1-2 adet pancar kökü (ıspanak kökü de olabilir)
- 1 adet soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı mercimek
- su(varsa tavuk veya et suyu), tereyağı, tuz, karabiber, pulbiber, nane, sumak ekşisi (veya limon suyu)
- Sarımsak ve pancak kökünü minik minik doğrayıp tencereye alın, geri kalan sebzeleri rendeleyin.
- Mercimeği yıkayıp ekleyin ve üzerini bastırıp çok az geçecek kadar su koyup ocağa alın
- Piştikten sonra blendırdan geçirin, tuzunu, karabiberini ve ekşisini atın.
- Bir tavada tereyağını eritin, eriyen yağa biraz pulbiber ve nane ekleyip çorbanın yüzüne dökün.
Yorumlar
Yorum Gönder